Evidence based houdt in dat de behandelprotocollen die worden uitgevoerd, gebaseerd zijn op resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Hiervoor is het noodzakelijk om op de hoogte te zijn en te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van QEEG en neurofeedback. Zodra er wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van nieuwe methodes worden deze in de praktijk toegepast. Hoewel onderzoeken niet altijd de hoogst mogelijke bewijskracht hebben, geven veel onderzoeken wel sterke aanwijzingen voor de effectiviteit van neurofeedback en het gebruik van (Q)EEG bij bepaalde klachten en ziektebeelden.
Op dit moment is de best onderzochte methode voor neurofeedback de methode waarbij op basis van klachten en QEEG een behandelprotocol wordt opgesteld. Bij BMC is het zo dat alleen cliënten behandeld worden waarbij de afwijkingen in hersenactiviteit (typische kernmerken in het QEEG profiel) overeenkomen met de klachten die in kaart zijn gebracht tijdens de intake (met behulp van de anamnese en gevalideerde vragenlijsten). Het behandelprotocol wordt per cliënt opgesteld. Het QEEG en wat bekend is in de wetenschap over het behandelen van de klachten met neurofeedback vormen hierbij de basis.

Voor een compleet literatuuroverzicht van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van QEEG en neurofeedback kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor in Gulpen.

 

 

 

voor wie? behandeltraject evidence based kosten & vergoeding  

 

AddThis Social Bookmark Button
JT Fixed Display