Al vele jaren heb ik klachten van extreme vermoeidheid en slapeloosheid. Ik heb nu ongeveer 16 keer neurofeedbacktrainingen bij het Biometrisch Centrum in Groningen gehad. Met veel ups en downs begint zich nu een stijgende lijn af te tekenen. Ik ben veel minder moe. Na een behandeling kan ik erg slaperig zijn (dat is heel bijzonder voor mij). Het is elke week weer fijn om voor een behandeling te komen. En het is van het grootste belang dat deze professionele behandeling betaalbaar is. Ik verwacht nog veel van verdere behandeling.
 
Anoniem
 

Ik had last van slapeloosheid en las op internet over neurofeedback en over de resultaten en goede effecten die het heeft voor slechte slapers. In de eerste trainingen kon ik niet plaatsen wat nou de manier was om het resultaat te bereiken. Hoe moest ik kijken naar de luikjes op het scherm die je met eigen hersenen moet openen? Het verschil kwam na 5 tot 6 sessies. Toen vroeg de therapeute nadat het plots even lukte: “wat doe je nu?”. Het was een ongewilde manier van kijken die, zoals achteraf bleek, aansloeg. Ik raakte ontspannen door te denken “‘t is mij wel goed” maar het was de manier om te vatten waar het om ging. Zo kreeg ik de eerste strohalm te pakken om te weten wat ik moest doen zodat mijn hersengolven ermee gebaat waren. Geleidelijk aan ging het beter.
Neurofeedback is een prachtige therapie om ontregelde hersengolven weer in de goede staat te brengen. Heel bijzonder en geruststellend dat deze therapie zelf de hersenen laat werken zonder het gebruik van medicijnen of schade te brengen aan lichaam of geest. Want dat laatste is heel belangrijk. Om de zoveel tijd krijg ik nog een neurofeedbacktraining zodat de controle er is.
Heb je last van slapeloosheid en ben je zo niet goed in staat je leven te leven zoals het nodig is om te functioneren dan is neurofeedback een therapie die je leven mooier maakt. Vermoeid zijn door slapeloosheid is te verhelpen. En dat is wel zo aangenaam.

 

Maria
 
terug naar ervaringen naar volgende ervaringsverhaal
 
 
AddThis Social Bookmark Button
JT Fixed Display