Na de intake wordt besloten of u wel of niet in aanmerking komt voor neurofeedback. Een intake verplicht u niet om met een neurofeedbackbehandeltraject te starten. Iedere praktijk aangesloten bij BMC hanteert zijn eigen tarieven. Neem contact op met de betreffende praktijk indien u graag meer informatie wilt over de tarieven die gehanteerd worden. De contactgegevens per praktijk vindt u hier.
 

kostenvergoedingSommige ziektekostenverzekeringen bieden, afhankelijk van de aanvullende verzekering, een vergoeding voor deze behandelingen. Informeer vooraf bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. Onze therapeuten zijn veelal aangesloten bij een van de volgende beroepsverenigingen: NVPA, VBAG, VNT of NFG of bij koepelorganisaties: RBCZ of SRBAG. Kijk op de site van de betreffende BMC-praktijk om te zien of de therapeut bij één van deze beroepsverenigingen is aangesloten.  

 

Naast een vergoeding van de ziektekostenverzekeraar zijn er andere mogelijkheden om een deel van de kosten voor neurofeedbackbehandelingen vergoed te krijgen.
Onderstaande informatie dient te allen tijde, op eigen verantwoording door uzelf gecontroleerd en onderzocht te worden voor uw persoonlijke situatie!

* In sommige gevallen is de werkgever bereid de kosten of een deel daarvan te betalen. Het is immers in het belang van de werkgever dat u goed functioneert; bijvoorbeeld in geval van slaapproblemen, migraine, stress of een burn-out.

* Via de belasting kunnen de kosten opgevoerd worden onder het kopje "Studiekosten" wanneer de behandeling als doel heeft om te investeren in uw carrière en ontwikkeling/loopbaanverbetering. Alleen studiekosten ter verbetering van de arbeidspositie zijn aftrekbaar, vandaar dat enkel de onkosten boven de drempel in aftrek genomen kunnen worden. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met het regionale belastingkantoor.

* Bij uw aangifte inkomstenbelasting mag u ziektekosten opvoeren die u maakt voor uzelf, uw partner en uw kinderen jonger dan 27 jaar. U moet wel kunnen aantonen dat u de kosten hebt gemaakt. U mag de ziektekosten pas opvoeren als ze bij elkaar opgeteld boven een bepaald bedrag uitkomen (de drempel). Dankzij verschillende maatregelen komen ouderen, zieken en mensen met een laag inkomen eventueel in aanmerking voor aftrek van hun buitengewone uitgaven. Buitengewone uitgaven in de inkomstenbelasting zijn uitgaven wegens ziekte, handicap, bevalling, overlijden, arbeidsongeschiktheid, chronische ziekte, ouderdom en adoptie. Deze buitengewone uitgaven vallen onder de zogenoemde persoonsgebonden aftrek. Om te zien of u hiervoor in aanmerking komt kunt u de website www.meerkosten.nl raadplegen.

* Bij ziekte komt u mogelijk, naast landelijke financiële regelingen, in aanmerking voor gemeentelijke regelingen zoals Bijzondere Bijstand.

 

Heeft u vragen over de kosten of de vergoedingen? Neemt u dan contact op met onze centrale administratie in Gulpen: 043-4500669 of info@biometrischcentrum.nl

 
 
JT Fixed Display